Hollands Kroon Actueel

Boze thuiszorgmedewerksters negeren bevel burgemeester Hollands Kroon

Hollands Kroon – Aan de protestactie die TSN-thuiszorgmedewerkers al een week voeren, wordt vandaag een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De actietent die ze hebben opgeslagen bij het gemeentehuis van Hollands Kroon had op last van de burgemeester om 12.00 uur weg moeten zijn.

De actievoerders hebben geen gehoor gegeven aan die oproep van burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon, vertelt verslaggever Rogier Dankerlui van RTVNH vanuit Anna Paulowna. 

Hij heeft van hun advocaat begrepen dat een gesprek met de burgemeester vandaag geen resultaat heeft opgeleverd. Nawijn zegt het niet te tolereren dat de tent er nog staat. “Maar voorlopig wijst niets erop dat de tent gaat verdwijnen”, aldus Dankerlui.

Lees ook het dossier: Thuiszorg Hollands Kroon

IJdele hoop
Gisteravond is de thuiszorg besproken in de gemeenteraad.  De thuiszorgmedewerkers hadden de hoop dat de gemeente zou besluiten om alle huishoudelijke hulp in het pakket te houden. IJdele hoop, zo bleek toen burgemeester Jaap Nawijn liet weten dat die wens niet in vervulling gaat.

En er was nog meer slecht nieuws voor de TSN’ers, want Nawijn liet verder doorschemeren dat de actietent vandaag om 12.00 uur moest zijn verdwenen. 

Reageer op dit onderwerp