Hollands Kroon Actueel

Menu van de dag – Couscous met kipfilet in abrikozenjus

HOLLANDS KROON – Vandaag op het menu een gerecht dat zijn oorsprong vind in Marokko waar bij vrijwel elke maaltijd ook couscous wordt geserveerd. Couscous kan je zowel warm als de dag erna koud eten, couscous is gezond en vrijwel calorieën arm. Daarom vandaag op het menu couscous met kipfilet in abrikozensaus. Eet smakelijk. 

Couscous met kipfilet in abrikozensaus
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  2. 300 g couscous
  3. 450 g diepvriessperziebonen
  4. 1 theelepel gedroogde basilicum
  5. 2 uien, in ringen
  6. 2 eetlepels rozijnen
  7. 2 eetlepels abrikozenjam
  8. 100 ml sinaasappelsap
  9. 3 eetlepels olijfolie
Instructions
  1. Bestrooi de blokjes kipfilet met zout en peper.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes kip op een middelhoog vuur in 8 minuten goudbruin en gaar.
  3. Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de bevroren sperziebonen hierin al omscheppend op hoog vuur in 5 tot 6 minuten beetgaar.
  5. Voeg de basilicum, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe.
  6. Haal de kip uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen 1 minuut in het bakvet en roer de rozijnen en de abrikozenjam erdoor.
  7. Schenk het sinaasappelsap erbij en breng het geheel aan de kook.
  8. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  9. Verdeel de couscous, de kipfiletblokjes en de jus over vier borden en schep de sperziebonen erbij.
Hollands Kroon Actueel https://www.hollandskroonactueel.nl/

Reageer op dit onderwerp