Menu van de dag – bloemkool met amandelsaus

HOLLANDS KROON – Vandaag op het menu een lekker bloemkoolgerecht met daarbij een heerlijke amandelsaus. Dit gerecht is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Bloemkoop met amandelsaus
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Prep Time
10 min
Cook Time
15 min
Total Time
25 min
Ingredients
  1. 1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde bloemkool
  2. zout
  3. 15 g boter
  4. 15 g bloem
  5. 2 dl melk
  6. 1 dl koffieroom
  7. 75 g gemalen amandelen
  8. peper
Instructions
  1. Kook de bloemkool in een pan water met wat zout in ± 15 minuten gaar.
  2. Laat de roosjes bloemkool uitlekken, doe ze in een schaal en houd ze warm.
  3. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
  4. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de koffieroom toe tot een gebonden saus is ontstaan.
  5. Roer de gemalen amandelen door de saus en maak alles op smaak met wat zout en peper.
  6. Draai de hittebron laag en laat de saus 3 minuten zachtjes koken.
  7. Schenk de amandelsaus over de warm gehouden bloemkool en serveer het gerecht onmiddellijk.
Hollands Kroon Actueel https://www.hollandskroonactueel.nl/

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.