Hollands Kroon Actueel

Koopstromenonderzoek Hollands Kroon onder 800 deelnemers

HOLLANDS KROON – Begin september ontvangen ruim 800 inwoners in onze gemeente een uitnodiging om deel te nemen aan het zogenoemde ‘koopstromenonderzoek’. De vragen gaan over waar u winkelt. Doet u uw dagelijkse boodschappen dicht bij huis of gaat u hiervoor naar winkels buiten uw eigen woonplaats? Waar gaat u heen als u bijvoorbeeld kleding en schoenen koopt? Hoe vaak koopt u online? En hoe tevreden bent u over het winkelaanbod bij u in de buurt? De antwoorden op deze vragen helpen bij de inzet voor aantrekkelijke dorpscentra en een compleet winkelaanbod.

Veranderende detailhandel

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Het online winkelen groeit en op straat is vaker winkelsluiting en leegstand zichtbaar. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen, is periodiek onderzoek naar het koopgedrag belangrijk. De informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt bij het versterken en verbeteren van de winkelvoorzieningen.

Deelname online of telefonisch

Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland. Onderzoeksbureau I&O Research is de uitvoerder. Als u bent geselecteerd ontvangt u namens de provincie Noord-Holland een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. Deelnemen kan door vervolgens online een vragenlijst in te vullen. Ook kan het zijn dat het onderzoeksbureau telefonisch contact opneemt om de vragenlijst af te nemen. Deelname is vrijwillig en de antwoorden op de vragen worden uitsluitend gebruikt voor dit onderzoek. Daarnaast worden onderzoeksgegevens direct losgekoppeld van persoonsgegevens zodat niet bekend is wie welke antwoorden heeft gegeven.
Resultaten eind 2016 bekend

De resultaten van het onderzoek zijn eind 2016 bekend via www.kso2016.nl. Daar kunt u ook meer informatie over het onderzoek vinden. Voor vragen kan gemaild worden met info@kso2016.nl.

Reageer op dit onderwerp