Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Mishandeling reden dood Freddy Sloterwijk

HIPPOLYTUSHOEF – Een aangifte vanwege mishandeling door Jaap K. lijkt de oorzaak te zijn achter de gewelddadige dood van Freddy Sloterwijk.

Enkele dagen voor de dood van Freddy Sloterwijk heeft Jaap K. hem een paar klappen gegeven om zo de vrouw van Freddy Sloterwijk te kunnen ontzettend. Agnes de V. had met Jaap K. afgesproken dat als Freddy weer eens agressief zou worden Jaap K. dan zou ingrijpen.

Vandaag was de feitenbehandeling over wat er na de moord is gebeurd en hoe het lijk van Freddy Sloterwijk is weggemoffeld.

Beide mannelijke verdachten, Mario de K. en Jaap K. geven elkaar de schuld Freddy Sloterwijk te hebben vermoord. Beide mannen bekenden het lijk van Freddy Sloterwijk in het kanaal bij Slootdorp te hebben gegooid, maar Mario de K. blijft volharden in zijn verklaring dat hij niet wist dat Freddy vermoord was. toen ik een telefoontje kreeg dat ik naar de camping moest komen omdat mijn gereedschap daar lag, ben ik naar de camping gereden. Maar toen Jaap mij meenam naar het bijgebouwtje en met een kruiwagen naar buiten kwam waarin een lijk lag met een zak over zijn hoofd schrok ik enorm en zei tegen Jaap “wat heb je nu gedaan?”

Jaap K. vertelde zoals verwacht een totaal ander verhaal en wees met de beschuldigende vinger naar Mario de K. Maar op vragen van de voorzitter van de rechtbank aan Jaap K. waarom hij puinzakken had gekocht in Harlingen wist hij geen duidelijk antwoord te geven. Wel bekende jaap K. dat hij Freddy Sloterwijk zijn hoofd in 1 van die puinzakken had gestopt en de rest van zijn lichaam in een zeildoek had gewikkeld en deze later verzwaard met een tegel om zo ervoor te zorgen dat Freddy Sloterwijk zou gaan zinken.

Nadat beide mannen het lijk hadden gedumpt vertrokken zij naar het huis van Agnes de V., daar vroeg Agnes de V. aan Mario de K. hoe hij aan het bloed op zijn mouw kwam. Mario de K. heeft toen alles opgebiecht waarna Agnes de V. overstuur raakte.

De rechter zette vraagtekens bij de overstuurheid van Agnes de V. omdat zij daags na de moord samen met Jaap K. aangifte had gedaan vanwege de vermissing van Freddy Sloterwijk. En Freddy Sloterwijk pas donderdagsavond in het kanaal bij Slootdorp werd gedumpt.

Beide mannen zijn donderdags naar de plek gereden waar Freddy zou worden gedumpt en gekeken of dit een geschikte plek was en of het water diep genoeg was. Agnes de V. zou van iemand van het Hoogheemraadschap hebben vernomen dat het water daar plaatselijk erg diep was.

Agnes de V. was vandaag zelf niet aanwezig door problemen met het vervoer naar de rechtbank in Alkmaar. Zij kan door een huidziekte niet in een arrestantenbusje worden vervoerd er was geen vervangend vervoer. Agnes de V. zal daarom dinsdag worden verhoord door de rechters.

Reageer op dit onderwerp