Paardensportvereniging Oude Veer nieuwe eigenaar Manege Van Ewijcksluis

VAN EWIJCKSLUIS – Op 4 oktober is Paardensportvereniging Oude Veer eigenaar geworden van de manege in Van Ewijcksluis. Wethouder Frits Westerkamp heeft hiervoor de verkoopakte ondertekent.

Dit past bij de uitvoering van het accommodatiebeleid om gebruikers zelf verantwoordelijk te laten zijn voor hun accommodatie. Het gebouw is voor nul euro overgedragen en in plaats van huurder wordt Oude Veer eigenaar.

Accommodatiebeleid

In onze gemeente staan veel gebouwen met een publiek-maatschappelijke functie. Deze worden gebruikt voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur, buurt- en welzijnswerk, onderwijs en zorg. Denk hierbij aan gebouwen zoals scholen, sporthallen, gymnastieklokalen, maar ook peuterspeelzalen, kinderopvang, bibliotheek, zorgcentra, dorpshuizen enzovoorts. Wij streven ernaar om de verantwoordelijkheid van deze accommodaties over te dragen aan particulieren (verenigingen, instellingen en besturen).

Reageer op dit onderwerp