Oproep politie: bel 112 als je verdachte situatie met BMW of Audi ziet

REGIO – De politie heeft haar handen vol aan bendes die door het hele land plofkraken plegen. Om deze criminelen op te rollen, vraagt de politie mensen op te letten op verdachte situaties met dure auto’s in de omgeving van supermarkten.

De afgelopen vijf maanden zijn in heel het land ongeveer vijftig geldautomaten het doelwit geweest van plofkraken. De politie heeft veel moeite om verdachten aan te houden, ook al lukt dat soms wel. Zo werden in de nacht van 19 op 20 september drie mannen aangehouden in Soest en gisteren nog eens vier,meldt NH op haar website.

De politie gaat kijken of deze verdachten betrokken zijn bij eerdere plofkraken in onder andere Noord-Holland, vertelt een woordvoerder in Bureau NH. Bijvoorbeeld met die in Laren op 19 juli.
Plofkraken zijn enorm gevaarlijk voor omwonenden, vervolgt de politie. “Vaak wonen boven het geldautomaat nietsvermoedende mensen die liggen te slapen. De plofkraken kunnen tot instortingsgevaar lijden en door het opblazen of branden van de automaten ook tot brandgevaar. Echt levensgevaarlijk dus.”

Bel 112
Daarom wordt aan omwonenden gevraagd op te letten op verdachte situaties in de omgeving van supermarkten. De bende gebruikt veelal snelle auto’s, met name BMW’s en Audi’s. “Mensen die iets verdachts zien met betrekking tot BMW’s of Audi’s vragen we echt met klem om 112 te bellen.”

Reageer op dit onderwerp