Hollands Kroon Actueel

Archieffoto Visserijdagen 2016

Tarbot en Zeebaars verdwijnen uit de Noordzee als de visvloot zo doorgaat.

DEN OEVER – Het gaat slecht met de zeebaars en de tarbot in de Noordzee. Met de huidige Nederlandse visvloot zal de biodiversiteit verdwijnen in de Noordzee. Dat stelt Greenpeace na onderzoek naar de visstanden en vismethoden. De milieuorganisatie pleit voor maatregelen om de bijvangst van met name de zeebaars door sleepnetvissers aan te pakken.

Greenpeace onderzocht hoe vissoorten worden gevangen en hoe de populaties ervoor staan. Het gaat goed met de schol en de tong maar door overbevissing met niet-selectieve vismethoden worden soorten als de zeebaars en de tarbot bedreigd. Volgens de milieuorganisatie is vooral de manier van vissen op andere vissoorten hier oorzaak aan.

De vangstmethode door viskotters met bodemsleepnetten zorgt voor veel bijvangst van andere vissoorten.

Reageer op dit onderwerp