Menu van de dag – boerenkool met rookworst en bosui


Menu van de dag - boerenkool met rookworst en bosui
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Soort gerecht: Hoofgerecht
Soort keuken: Hollands
Hoeveelheid: 2
Ingrediënten
  • 300 g boerenkool (deelblokjes, diepvries doos à 450 g)
  • 1 zakje aardappelpuree voor stamppot (pak à 2 zakjes)
  • 1 runderrookworst (250 g)
  • 2 zoetzure augurken
  • 3 bosuitjes
Bereiden
  1. Boerenkool in 10 minuten gaarkoken.
  2. Puree volgens aanwijzing op verpakking.
  3. Met vork gaatjes prikken in rookworstverpakking en worst 2 minuten op vol vermogen in magnetron verwarmen.
  4. Augurken in plakjes snijden.
  5. Bosuitjes in ringetjes snijden.
  6. Boerenkool, augurk en helft van bosui door puree scheppen.
  7. Op smaak brengen met peper en zout.
  8. Stamppot over twee borden verdelen.
  9. Op elk bord halve worst leggen en gerecht garneren met rest van bosui.

 

Reageer op dit onderwerp