Hollands Kroon Actueel

Menu van de dag – kipfilet met jus d’orange


Menu van de dag - kipfilet met jus d'orange
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Lekker met couscous of rijst.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2
Ingrediënten
  • 300 gr. kipfilet, in grote stukjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • ½ tl. koriander
  • ½ tl. komijn
  • ¼ tl. kaneel
  • ¼ tl. chilipoeder
  • ½ tl. kardemom
  • 2 tl. oregano
  • 1 dl. kippenbouillon
  • 2 eetl. bloem
  • 1 eetl. sinaasappelschil, geraspt
  • ½ kopje jus d'orange
  • zout
  • peper
Bereiden
  1. Bak de ui in 5 minuten aan.
  2. Voeg de knoflook en kipfilet toe, bak de kip aan alle kanten aan.
  3. Maak in een bakje een mengsel van 2 eetl. water, samen met de specerijen en de bloem.
  4. Voeg dit kruidenmengsel toe aan de kip.
  5. Voeg de bouillon, tomatenblokjes, oregano, sinaasappelschil en sinaasappelsap toe.
  6. Laat 15-20 minuten inkoken.

 

Reageer op dit onderwerp