Hollands Kroon Actueel

Galerie Kees Doolaard viert jubileum met een wedstrijd

ANNA PAULOWNA – Galerie Kees Doolaard viert het koperen jubileum in de polder. “Na 63 jaar in de Noordkop, waarvan 12 ½ jaar in Anna Paulowna, willen wij wel eens weten hoe iedereen de Noordkop ziet en ervaart”, laten ze weten. “Daarom hebben we een teken- en schilderwedstrijd uitgeschreven met de naam ‘Kijk op de Noordkop’.”

Alle materialen mogen gebruikt worden. Bij het tekenen, bijvoorbeeld krijt, potlood of inkt. Voor het schilderen olieverf, acryl of aquarel. Ook alle stijlen zijn toegestaan; abstract, figuratief, fijnschilderen, impressionistisch, expressionistisch, surrealistisch – het kan allemaal. De afmeting is vrij, tot maximaal 100 x 100 cm. Alle aspecten van de kop van Noord Holland mogen in beeld worden gebracht.

Galerie Kees Doolaard stelt drie prijzen beschikbaar: eerste prijs vijfhonderd euro schildermaterialen, tweede prijs 250 euro schildermaterialen en de derde prijs 125 euro schildermaterialen. Inleveren kan tot en met zaterdag 22 april. De werken worden opgehangen in de galerie en tijdens de Bloemendagen van 29 april tot en met 9 mei geëxposeerd. Het publiek mag de winnaar bepalen met behulp van een schriftelijke stemming. Een beroepsjury bepaalt de tweede en derde prijs.

Reageer op dit onderwerp