Hollands Kroon Actueel

Boer Piet M. uit Wieringerwaard wacht mogelijk bedrijfsstillegging op last van de rechter

WIERINGERWAARD – Afgelopen dinsdag moest Piet M.(44) uit Wieringerwaard zich voor de rechter in Haarlem verantwoorden wegens grove nalatigheid wat zijn veestapel betreft.

De Officier van Justitie had een te lange lijst van misdrijven die M. tussen oktober 2014 en april 2015 heeft gepleegd, bij een inval op 30 april 2015 werd de complete veestapel van M. in beslag genomen en afgevoerd. De dieren werden zo slecht verzorgd dat er meerdere koeien met ontstoken uiers rondliepen, veelste veel koeien in 1 ruimte waren en hij liet de melk van de koeien in de mestputten weglopen waardoor deze op het laatst overliepen.

Bij het weghalen van de veestapel kwamen de inspecteurs van de NVWA, zelfs een dode koe tegen in de sloot en lagen elders nog 2 kadavers van koeien.

M. kwam zelf niet opdagen op de zitting en ook had hij geen advocaat in handen genomen waardoor de eis van de officier van Justitie om een voorwaardelijke stillegging van zijn veebedrijf en een boete van 3500 euro zeker tot de mogelijkheden gaat horen als M. over 14 dagen op 11 april de uitspraak hoort.

Maar of hij daar zelf bij zal zijn is nog maar de vraag.

Reageer op dit onderwerp