Kleine Sluis 1 geen partij voor koploper Texel ’94

ANNA PAULOWNA – De kraker tegen koploper Texel ’94 is voor het team van Remy Zoer op een deceptie uitgelopen. Om nog mee te kunnen blijven spelen om de titel was een overwinning op de eilandbewoners gewenst. Maar twee onachtzame momenten zorgden er voor dat de thuisclub al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan keek, en min of meer een verloren wedstrijd speelde.

Het begon nog wel goed. Vooruit voetballend en bij balverlies de ruimtes klein maken, het ging bijna automatisch. Toen na ruim een kwartier Gregor Rezelman goed doorkwam en zijn eerste ,snoeiharde, uithaal produceerde, kon doelman Alexander Smit met de vuisten de bal nog terug stompen. De tweede poging van Rezelman ging, weer hard, net over de lat. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant in het net. Een verre trap van Smit kwam diep op de helft van Kleine Sluis. Lesley Koning sprintte samen met Kees Jan Geerligs voor de bal. Tot verrassing van iedereen kwam ook Teun Groot uitlopen. Zijn afstand tot de bal was echter veel te groot en Koning kon de bal over Groot heen lepelen in het verlaten doel (0-1) En door deze achterstand wordt het tegen een team als Texel erg lastig.

Snelle en behendige spitsen in combinatie met een razendsnelle omschakeling betekent dat je voorzichtig moet blijven, ondanks dat je wil stormen. Toen een aantal minuten later ook de tweede treffer viel werd de missie schier onmogelijk. Rechtsbuiten Patrick Nieboer dribbelde naar binnen, gevolgd door Koen Hoogland. Toen Nieboer net genoeg ruimte had om te schieten schoot hij richting eerste paal. Het niet bijzonder harde schot verrastte toch Groot die niet bij machtte was om de bal uit te hoek te tikken (0-2) Op deze manier werd het er niet makkelijker op. Toch gaf de ploeg nog niet op. Tot de rust werd er wel gepoogd, echte kansen deden zich niet meer voor.

Na rust werd de strijdwijze veranderd. Fernando van Gelder had kleine pijntjes en werd gewisseld voor Mitchel Jansen. Door in de spits te gaan spelen werd er enige lengte ingebracht en kon Geert Weel vanaf rechts iets meer zwerven. Steeds meer speelde de wedstrijd zich af op de helft van de gasten. Enige minuten later werd ook Thijmen van Oosten ingebracht. Zijn invalbeurt ging ten koste van Joost Borst om ook fysiek nog iets meer te brengen. Vervolgens werd ook laatste man Kees Jan Geerligs nog naar voren gestuurd. Achterin stond het nu één op één omdat trainer Wesley Visser ook aanvallend wisselde en de druk probeerde te houden op de Kleine Sluis verdediging. Omdat het team van Zoer de verdedigende stelling steeds meer verliet, kreeg Texel nog een aantal honderd procent kansen, maar iedere keer was Groot de winnaar in deze duels. Met de inzet van Rens Borst voor Rezelman werd de laatste aanvallende pion ingezet. Maar het mocht niet meer baten. Smit bleef heer en meester in het Texelse doel en zodoende werd de 0-2 de uitslag.

Wat toch weer mag worden gemeld is dat ondanks de belangen in deze wedstrijd, beide teams zonder kaarten van het veld konden vertrekken. Resultaat van een faire partij voetbal, en ook van een wederom prima leidende jonge scheidsrechter Krop die de wedstrijd volledig onder controle had.

Volgende week een uitbeurt tegen Spirit ’30 en we hopen toch weer op wat punten.

Reageer op dit onderwerp