Hollands Kroon Actueel

Einde kermis voor Hippolytushoef?

Burgemeester Nawijn draait kermis Hippolytushoef de nek om

HIPPOLYTUSHOEF – Door éénzijdig het contract met kermisexploitant Joker-Blokker aan te passen heeft burgemeester Nawijn het voortbestaan van de kermis in Hippolytushoef in gevaar gebracht. De burgemeester heeft besloten dat de exploitant van de botsautootjes niet meer welkom is op de lokatie waar hij altijd stond en dat er ook geen andere geschikte plek is in het dorp. De organisatie van de kermis in Hippolytushoef is het hier totaal niet mee eens en heeft aangekondigd de stap naar de rechter te zullen maken om het besluit van tafel te krijgen.

Alles draait om de plek waar de botsautootjes altijd stond, volgens de burgemeester staat deze te dicht bij een gevel waardoor er een kans op brandoverslag is mocht er brand uitbreken, alleen blijkt uit een rapport laten opstellen door de exploitant dat deze kans nihil is en dat deze attractie gewoon op deze plek kan staan.

In 2016 is er overleg geweest tussen de gemeente en de veiligheidsregio waar toen de veiligheidsregio voorstelde om onder de attractie brandslang(en) te leggen voor het geval dat er toch brand uit breekt om zo gegarandeerd voldoende blusmogelijkheden te hebben. Dit jaar kwam de veiligheidsregio hier zelfs op terug en besloot dat het neerleggen van brandslangen niet nodig is omdat het veilig genoeg is.

Hier heeft burgemeester Nawijn door het aanpassen van het contract nu een grote streep doorgezet waardoor de overige exploitanten al hebben laten weten dat als de botsautootjes niet komen zij ook weinig meer te zoeken hebben in Hippolytushoef en elders zullen gaan staan met hun attractie.

Reageer op dit onderwerp