Hollands Kroon Actueel

Reportage: Kermis Hippolytushoef gaat niet door

ALKMAAR – Dit is de conclusie die de kermisorganisatie heeft getrokken na de afwijzing van de voorlopige voorziening door de bestuursrechter in Alkmaar tijdens de rechtzaak tegen de gemeente Hollands Kroon die om de brandveiligheid de botsautootjes niet mer langer op deze plek wil hebben.

De bestuursrechter gaf aan dat de burgemeester,met steun van het rapport van de brandweer, terecht zorgen maakt over de brandveiligheid, of zoals de woordvoerder van Hollands Kroon tijdens de zitting meldde, de burgemeester wil geen tweede Volendam of tweede Enschede in zijn gemeente.

De organisatie liet aan Hollands Kroon Actueel weten dat het nu aan de inwoners van Wieringen is hoe hier mee om te gaan maar dat een eeuwen oude traditie de nek is omgedraaid ondanks dat aan alle eisen is voldaan en zelfs nog onder de norm is gebleven die is gesteld door Hollands Kroon.

Update: Video met interviews toegevoegd

Reageer op dit onderwerp