Hollands Kroon Actueel

Een triest einde voor de oudste kotter van Nederland (Foto: Facebook Wieringer Kotternieuws)

WR79 gezonken door losse plank

DEN OEVER – Alles lijkt er op dat een losgeschoten plank de oorzaak is geweest van het razendsnel zinken van de Oeverse kotter WR79. Nu de kotter op de kade staat om de schade goed te kunnen bekijken is dat de enige conclusie die getrokken kan worden.

Eigenaar Henk Dissel vermoed dat de ouderdom van de kotter de oorzaak achter de losgeraakte plank is, ‘ik zou anders ook niet weten hoe het heeft kunnen gebeuren’,  zegt Dissel.  De WR79 is rijp voor de sloop, op de aluminium constructie na, die wordt bewaard. .

Bekijk ook de reportage over de gezonken antieke kotter

Alles wat er nog over is van de antieke kotter (Foto: Facebook Wieringer Kotternieuws)

Reageer op dit onderwerp