Hollands Kroon Actueel

6 weken cel voor diefstal oude brommers uit schuur ’t Veld.

ALKMAAR – De 54-jarige Hans G. uit ’t Veld is dinsdagochtend veroordeeld tot een celstraf van in totaal 8 weken plus een boete van 500 euro en het betalen van een schadevergoeding van 750 euro vanwege de diefstal van een oude Kreidler en een oude Batavusbromfiets.

De man heeft de beide bromfietsen gestolen uit de schuur van zijn eigen broer omdat hij wraak wilde nemen op zijn broer, de verdachte, die niet op de zitting aanwezig was, verklaarde tegen de politie dat hij met zijn hele familie goed overweg kan behalve met zijn broer, waar hij een grondige hekel aan heeft.

G. verkocht de beide brommers door aan een oude vriend van hem die deze op zijn beurt weer via Marktplaats heeft verkocht. De Kreidler is op het laatst verkocht aan een liefhebber van oude bromfietsen die de Kreidler kocht voor 1000 euro van de verkoper na eerst op www.heling.nl te hebben gecontroleerd of de Kreidler niet gestolen was, en daar kwam de bromfiets niet op voor.

De nieuwe eigenaar heeft toen de kreidler volledig gerestaureerd wat in totaal 2300 euro kostte maar bij het laten keuren van de bromfiets bleek dat deze al een kenteken bezitte en dat de bromfiets als gestolen stond opgeven waarna de politie van Aalten de bromfiets in beslag nam.

Tijdens de zitting bleek dat de diefstal pas na 5 maanden door de broer van de dader werd opgemerkt omdat er vele tientallen oude brommers in deze schuur staan.

De zitting kenmerkte zich door het emotionele optreden van het slachtoffer en zijn zoon, die de rechter en de Officier van Justitie meerdere malen onderbraken en in de rede vielen. Vooral de broer van G. liet zich meerdere keren gaan en moest door de rechter tot kalmte worden gemaand.

De Officier van Justitie vond de feiten bewezen en eiste een celstraf voor de duur van 7 weken plus een boete van 500 euro en het betalen van een schadevergoeding aan het slachtoffer van 750 euro.

Tevens stond er nog een voorwaardelijke celstraf open tegen de verdachte wegens eerder gepleegde feiten. Hiervan eiste de Officier van Justitie dat deze deels zou worden opgelegd omdat de man onder behandeling is bij de GGD en contact heeft met de reclassering.

De rechter ging grotendeels mee in de eis en veroordeelde de man tot 6 weken celstraf voor diefstal van beide brommers en het witwassen van beide brommers en legde van de nog openstaande straf 2 weken onvoorwaardelijk op. Tevens moet de man een boeten van 500 euro betalen en aan zijn broer 750 euro.  Deze zal via de schadevergoedingsmaatregel worden verhaald op G.

Reageer op dit onderwerp