Wieringse Susan van Trappen wint ROC-voorronde Skills Heroes Verpleegkundige

HIPPOLYTUSHOEF – Negen talentvolle derdejaars leerlingen van de opleiding mbo-verpleegkundige van het ROC Kop van Noord-Holland in Schagen streden op dinsdag 10 oktober om de eerste prijs in de voorronde van de vakwedstrijd Skills Heroes. Tijdens de wedstrijd voerden de deelnemers in een rollenspel verschillende verpleegtechnische vaardigheden uit en gaven ze instructie en voorlichting. De zorgvrager met ernstige benauwdheidsklachten (gespeeld door een LOTUS-patiënt) hield zich niet aan de leefregels en paste de inhalatietechniek niet goed toe. Aan de verpleegkundigen in opleiding de taak om de jury te laten zien hoe je in zo’n geval verpleegkundige zorg verleent aan de patiënt.

LOTUS-patiënten Zwaantie Bosboom en Claudia de Koning waren heel overtuigend als lastige patiënten en maakten het de leerlingen niet makkelijk. De rollenspellen werden door een vakkundige jury, bestaande uit Bianca van Dam, Sandra Langelaan, Ike Aubel, Jessica van der Heide en Astrid van der Poel beoordeeld. Winnaar werd Susan van Trappen. De tweede plek was voor Marjolein Zuidema en derde werd Alex Kok. Susan gaat door naar de kwalificatiewedstrijd op 25 januari 2018 in Arnhem om zich (hopelijk) te kunnen plaatsen voor de landelijke finale die van 15-17 maart 2018 gehouden wordt in Zwolle, meldt het ROC kop NH.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. ROC Kop van Noord-Holland doet dit jaar in vier categorieën mee aan de Skills Heroes wedstrijden: Verpleegkundige, Kapper, Kok en Gastheer/gastvrouw.

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De opdrachten worden ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Skills Heroes heeft als doel om het mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om leerlingen een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vaktrots bij zowel de leerling en docenten als ouders/verzorgers.

Reageer op dit onderwerp