Buurtbus 406 rijdt vanaf vandaag ook door ’t Veld

‘T VELD – De Buurtbusvereniging Zijpe-Harenkarspel verzorgt al een aantal jaren onder meer buslijn 406. Deze buslijn rijdt op werkdagen ieder uur van Schagen naar Waarland en terug. Daar gaat echter verandering in komen.

Met ingang van zaterdag 28 oktober rijdt de Buurtbus 406 ook op zaterdag en wordt de route uitgebreid over ’t Veld. Komend vanuit Schagen gaat de bus over de rotonde N241/Hartweg/Zandweg eerst rechtsaf om de halte Zijdewind/Hartweg te behartigen. Van daaruit gaat de bus via de Hartweg naar de Valbrugweg, Rijdersstraat en vervolgens steekt de bus over bij de nieuwe rotonde naar de Weel. De bus vervolgt over de Weelweg en via de Veluweweg weer naar de vertrouwde route richting Schagen. Het volgende uur is de route precies omgekeerd. Eerst een rondje Waarland en dan via de Weel naar ’t Veld en door naar Schagen. Op deze manier kunnen reizigers uit ’t Veld naar Waarland en weer terug zonder helemaal naar Schagen te moeten. Naast de bestaande haltes komen er nog een paar bij. Valbrugweg in ’t Veld en de Weel.

Vrijwilligers

De Buurtbusvereniging verzorgt twee buslijnen: de 406 en de 411. Ruim zeventig vrijwilligers zetten zich daar voor in. Met als doel het openbaar vervoer ook in de kleinere dorpskernen te behouden. Daarbij kan de buurtbusvereniging nog wel wat extra menskracht gebruiken. Mocht u het leuk vinden om eens in de twee weken te rijden, in contact te komen met dorpsgenoten en te mogen werken bij een ontzettend leuk team aan chauffeurs, dan kunt u zich opgeven via www.buurtbus411.nl of een telefoontje naar Henk van Tatenhove, tel. 06-22597082.

Reageer op dit onderwerp