Wethouders Westerkamp en Meskers in de fout bij informeren raad over overschrijding MFA/KD

HOLLANDS KROON – Tot die conclusie komt de auditcommissie in een onderzoek naar de enorme financiële overschrijding bij de verbouwing van beide locaties. In de vaststelling zegt de commissie dat wethouders Westerkamp en Meskers de raad indertijd op 24 september 2015 niet juist is geïnformeerd en voorts niet tijdig op de hoogte is gebracht van de financiële overschrijding op beide locaties. 

Het budget voor de verbouwing van MFA De Ontmoeting en het Kroondomein was 7.6 miljoen euro. De overschrijding voor MFA De ontmoeting komt uit op ruim 1.2 miljoen euro. De overschrijding van het Kroondomein komt inclusief de uitgave voor achterstallig onderhoud uit op ruim 100.000 euro.

Daarbij komen dan nog eens de kosten die gemaakt zijn voor herhuisvesting á € 261.437,- het tijdelijk huisvesten van personeel á € 74.779,- en de tijdelijke huisvesting van de scholen á € 576.451,-. Dan kom je uit op een totale overschrijding van ruim 2.2 miljoen euro op het budget van 7.6 miljoen euro. En dat kan nog verder oplopen omdat er een btw-risico dreigt van 130.000,- tot 250.000,-  euro.

Ondertussen is de oppositie de messen aan het slijpen om met beide in debat te gaan over deze enorme overschrijding van het budget.

 

Reageer op dit onderwerp