Hollands Kroon Actueel

Wethouder Groot overhandigd de eerste rolcontainer aan de heer Koree (Foto aangeleverd)

Edam-Volendam stopt als eerste met de plasticafvalbak, wie volgt.

HOLLANDS KROON – Als eerste in Noord-Holland doet de gemeente Edam-Volendam de oranje afvalcontainer in de ban. De inwoners van deze gemeente mogen hun afval gewoon weer in de grijze bak deponeren en het plastic zal dan bij het verwerkingsbedrijf eruit worden gehaald.

Edam-Volendam heeft met het Amsterdamse Afval Energiebedrijf (AEB) hier afspraken over gemaakt. Het bedrijf beschikt volgens het NHD over een een zogenaamde nascheidingsinstallatie die er voor zorgt dat restafval na inzameling geschoond wordt van grondstoffen die hergebruikt kunnen worden, materialen als plastic, metalen en drankenkartons. AEB vangt deze materialen op en verkoopt het weer aan producenten van vuilniszakken en plastic bekertjes.

Het is nu de vraag, beschikt HVC ook over een nascheidingsinstallatie en als dat zo is, wanneer beslist het CAW om ook te gaan stoppen met de zo door velen in Hollands Kroon vervloekte oranje bak. En mocht HVC niet zo’n installatie hebben, of het niet voordelinger is om zo’n installatie aan te schaffen en te doen waarvoor ze worden ingehuurd, het verwerken van afval.

 

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Apenkooien in de meivakantie

hkredactie

Pont Westeinde Breezand vier weken uit de vaart wegens onderhoudswerkzaamheden.

hkredactie

Auto te water Breezand, bestuurder spoorloos

hkredactie