Hollands Kroon Actueel

De ALDI in Wieringerwerf dan eindelijk geopend Foto: Theo Annes

Aldi Wieringerwerf wil vergoeding door bouwvertraging Wieringerwerf, ‘Hollands Kroon zal moeten betalen’

WIERINGERWERF – Aankomende woensdag is bij de Raad van State de weigering van Holland Kroon om een vergunning die eerst wel en later onder druk van DEEN, de Zakenclub Wieringerwerf en de HEMA weer werd ingetrokken aan de ALDI in Wieringerwerf.

ALDI wilde een nieuwe supermarkt openen aan de Schipperskade maar het gemeentebestuur van Hollands Kroon vond dit niet passen binnen het bestemmingsplan en gaf daarom geen vergunning af aan ALDI. Via een tweede aanvraag kreeg ALDI alsnog een vergunning voor de bouw van deze supermarkt. Aldi is van mening dat zij al bij de eerste vergunningsaanvraag deze vergunning had moeten krijgen en wil dat nu door de rechter bevestigd zien.

Mocht ALDI in het gelijk worden gesteld dan zal ALDI alle geleden schade, ruim een jaar vertraging, bij Hollands Kroon gaan verhalen. Aldi kwam eerder bij de rechtbank Noord-Holland in beroep tegen de weigering van de eerste vergunning, maar de rechtbank verklaarde het beroep in januari 2017 ongegrond.  ALDI is nu in verweer gegaan bij de Raad van State over deze uitspraak bij de afdeling Bestuursrecht van de Raad van State.

Reageer op dit onderwerp