Hollands Kroon Actueel

V.l.n.r.: Maurice Derks, Willem Scheer en Fred Bakker. Foto: aangeleverd)

Voedselbank Anna Paulowna verblijdt met zending pannenkoekenmix

ANNA PAULOWNA – Willem Scheer van voedselbank Anna Paulowna mocht woensdag 14 februari een zending Pannenkoeken-mix in ontvangst nemen. De vrijwillige molenaars van molen De Hoop in Wieringerwaard (Kees Mens, Fred Bakker, Ger Plugge en Maurice Derks) hebben afgelopen weken op de woensdagen meer dan 100 kilo graan gemalen en verwerkt tot pannenkoeken mix en verpakt, met als resultaat 150 verpakkingen goed voor een ruime pannenkoeken maaltijd. De hiervoor benodigde tarwe werd belangeloos ter beschikking gesteld door Royal ZAP.

Op de oorspronkelijke poldermolen en rijksmonument De Hoop heerst elke woensdag bedrijvigheid, er wordt dan bij voldoende wind gemalen en klein onderhoud uitgevoerd, ook is de molen is te bezichtigen. Als er niet gemalen wordt er voor De Prins gedraaid. De molen is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden ‘s woensdags van 10.00 tot 16.30 uur. De molenaars begeleiden bezoekers graag op een rondgang door de molen met tekst en uitleg over historie en de oeroude toegepaste constructies en technieken. De meelproducten worden in de molen te koop aangeboden tijdens openingstijden.

De molen is eigendom van gemeente Hollands Kroon die het groot onderhoud voor zijn rekening neemt. Stichting molen De Hoop maakt het mogelijk dat de molen ook werkelijk draait en dat er gemalen wordt. De molen wordt tevens gebruikt als opleidingsmolen tot vrijwillig molenaar door Instructeur Kees Mens. Nieuwe molenaars zijn welkom. Bezoek voor meer informatie: www.dehoopwieringerwaard.nl

Reageer op dit onderwerp