Hollands Kroon Actueel
Een impressie van de Kooyhaven waar schepen niet welkom zijn

Provincie traineert bedrijfsvoering Kooyhaven, schepen niet welkom

HOLLANDS KROON – De haven is aangelegd voor schepen met een diepgang van 4,5 meter, maar de provincie staat schepen met een diepgang groter dan 3,3 meter niet toe, aldus het Noord-Hollands Dagblad op dinsdagochtend 6 maart. Een bijzondere situatie waar de VVD-fractie van de provincie Noord-Holland graag meer over wil weten.

In het voorjaar van 2017 nog feestelijk geopend met grootste plannen, maar een klein jaartje later is het stil in Kooyhaven. Het allereerste bedrijf dat zich op het terrein wilde vestigen heeft zich teruggetrokken. De haven is aangelegd voor schepen met een diepgang van 4,5 meter, maar de provincie staat schepen met een diepgang groter dan 3,3 meter niet toe, aldus het Noord-Hollands Dagblad op dinsdagochtend 6 maart. Een bijzondere situatie waar de VVD graag meer over wil weten.

Een haven waar bedrijven zich willen maar ook kunnen vestigen biedt namelijk enorm veel werkgelegenheid en kan de economie in de Noordkop een enorme boost geven. De VVD wil daarom ook weten of de gedeputeerde op de hoogte was van deze situatie. En nog belangrijker, wat we hieraan kunnen doen om ervoor te zorgen dat de haven toch volledig in gebruik genomen kan worden.

“Er is veel vraag naar havens direct aan zee en deze haven ligt ook nog eens op een uurtje afstand van Schiphol. Dit terrein heeft ontzettend veel potentie en die moeten we wel volledig benutten. Laten we vooral zoveel mogelijk kansen bieden aan bedrijven die zich hier willen vestigen.” aldus Hanneke Kaamer van Hoegee. Namens de Statenfractie van de VVD heeft zij schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. De beantwoording moet voor 6 april binnen zijn. 

De 18 gestelde vragen kunt u hier nalezen.

Reacties

HKA-ARCHIEF

Voetbal: Kleine Sluis deelt de punten met Vitesse ’22

hkredactie

Dodelijk ongeval Slootdorp

hkredactie

Klus Boskalis N 241 bijna voltooid.

Theo Moras