Hollands Kroon Actueel

Hardlopen: DOKEV voorjaarsloop

ANNA PAULOWNA – Atletiekvereniging DOKEV houdt zondag 18 maart haar haar jaarlijkse Voorjaarsloop. Inschrijven kan vanaf 9.00 uur mogelijk bij het clubgebouw van DOKEV op Sportpark Kleine Sluis 1 in Anna Paulowna. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 voor de jeugd tot en met 15 jaar en € 5,00 voor volwassenen. De kantine is geopend en er is gelegenheid tot omkleden en douchen.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een echte polderse 5 of 10 kilometer of natuurlijk één van de andere afstanden. Het parcours is geheel verhard met asfalt, waardoor er snelle tijden gelopen kunnen worden. Dit jaar is de 5 kilometer nieuw tijdens het evenement, deze vervangt de traditionele 6 kilometer.

De Voorjaarsloop is er voor wedstrijdlopers en recreanten, jong en oud, leden en niet leden. Men deelnemen om de prijzen, maar ook om gewoon een prestatie te leveren door het parcours uit te lopen of een mooie tijd neer te zetten. Kortom voor elk wat wils, iedereen is hierbij weer van harte welkom.

De start van de 6 en de 10 kilometer is op de Graslaan, de overige afstanden starten vanaf de atletiekbaan bij DOKEV. De finish is voor alle afstanden bij de atletiekbaan van DOKEV. Lopers van de 10 kilometer slaan na de start op de Graslaan inksaf naar de Ewijcksvaart, daarna naar de Meerweg, Caloriepad, Kleiweg en Ewijcksvaart weer terug naar de finish op het terrein van DOKEV.

Programma: 10.10 uur 750 meter voor kinderen tot en met 8 jaar, 10.20 uur 1,5 kilometer voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar, 10.30 uur 3,0 kilometer 12 tot en met 15 jaar, om 11.00 uur gaan zowel de 5 als de 10 kilometer van start. De Voorjaarsloop van DOKEV wordt mede mogelijk gemaakt door Zuurbier Makelaardij.

Reageer op dit onderwerp