Weerbericht Hollands Kroon – bewolkte start, later overwegend zonnig

HOLLANDS KROON – Koning Winter geeft zich niet zomaar gewonnen en dat gaan wij merken ook dit weekend. Vandaag start met nog wat bewolking waaruit misschien nog een vlokje sneeuw kan vallen, maar als snel breekt de zon door en gaat de hoofdrol voor zich op eisen. De middagtemperatuur ligt vandaag nog net boven het vriespunt maar in de nacht naar zondag vriest het matig met -5 graden. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is krachtig tot hard 6 á 7Bft. waardoor de gevoelstemperatuur uitkomt op -8 tot -10 graden.

Zondag is een zon overgoten dag, vanaf de eerste ochtendgloren tot zonsondergang is het de zon die zal schijnen, maar door de snijdende wind uit het oosten voelt het niet fijn aan buiten. Overdag wordt het net boven het vriespunt maar in de nacht naar maandag vriest het weer enkele graden.

Met de start van de nieuwe week is ook de winter weer voorbij. Maandag ligt de middagtemperatuur al op 4 graden boven nul, de rest van de week stijgt de temperatuur door naar 6 á 7 graden. De wind draait over het noorden naar het westen tot zuidwesten en neemt af naar matig 3 á 4Bft. Maandag en dinsdag is er veel zon, vanaf woensdag trekt er bewolking binnen maar blijft het wel droog.

Reageer op dit onderwerp