Hollands Kroon Actueel

Grootmoeders tijd en Motoren Museum Niedorp opent de deuren met pasen

NIEUWE NIEDORP – Grootmoeders Tijd & Motoren Museum opent tweede paasdag, maandag 2 april, weer de deuren voor het nieuwe seizoen aan Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp. Entree volwassene € 5,-, kinderen € 2,-.

Na een winter hard werken door de vrijwilligers is het museum weer klaar om bezoekers te ontvangen. De collecties van voorwerpen uit het dagelijks leven van grootmoeders tijd zijn het bekijken waard. Zoals bijvoorbeeld de was plomper, de wringer en de Sunlight.

Poetbeurt

Ook de collectie historische scheeps- en industriemotoren hebben hun onderhoud en poetsbeurt weer gehad en staan weer helemaal klaar voor bezoek. Kromhout’s, Hollandia’s en Brons? Voor de kenners gaat hun hart weer open. De leek zal verrast opkijken over de rijke geschiedenis van de oud-Hollandse motorenbouw en misschien zelfs iets meer begrijpen over de werking van die motoren. 

Bolnes motor

Ook dit seizoen zal iedere eerste zondag van de maand de reusachtige Bolnes motor regelmatig gestart worden. Dat dat geen zaak is van een sleuteltje omdraaien maar een indrukwekkende belevenis kan men zelf komen bekijken. Deze maand draait de motor bij uitzondering dus op maandag 2 april.
Het museum is rolstoelvriendelijk (er is een traplift en een lift voor rolstoelen) en is geopend van maandag 1 april tot maandag 1 oktober, van: dinsdag tot en met zaterdag 13.00 tot 17.00 uur en zondag 11.00 tot 16.00 uur. Zie ook: www.motoren-museum.nl

Reacties

HKA-ARCHIEF

Automobilist moet uitwijken en rijdt van de dijk

hkredactie

Noorderlicht ook zichtbaar in onze regio

hkredactie

Volslagen idioten slopen monument overleden broer Amanda Kugel

hkredactie