Kom kijken in de wereld achter glas tijdens de ‘Kom in de Kas-dagen’

HOLLANDS KROON – De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Zaterdag 7 april kan men tijdens Kom in de Kas kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Hollands Kroon – Wieringermeer nemen drie bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Agriport A7

Wel eens afgevraagd wat er achter het glas van die indrukwekkende kassen van Agriport A7 allemaal gebeurt? De Agriport is het grootste glastuinbouwgebied met zeer grootschalige glasgroente teelt. Niet alleen de grootte maakt het indrukwekkend maar ook de duurzame en milieuvriendelijke wijze waarop de lekkerste paprika’s worden geteeld. Agriport heeft een eigen energiebedrijf met een aardwarmtebron.In Wieringerwerf liggen de hortensiakwekerij en de tulpenkwekerij, twee sierteeltbedrijven De tulpenkwekerij heeft een bijzonder teeltsysteem dat alleen in de Wieringermeer voorkomt. Het zijn dus drie verschillende bedrijven die niet te vergelijken zijn met elkaar dus bezoek ze allemaal. Overal is koffie te krijgen en staan er snackwagens.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zien hoe het allemaal in zijn werking gaat en een goed beeld krijgen van de gehele tuinbouwsector. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Natuurproducten

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt dit jaar voor de 41e keer georganiseerd. In Hollands Kroon – Wieringermeer nemen drie bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn zaterdag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur. Parkeren kan bij de bedrijven of in de berm. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk ge-maakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank.

Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Reageer op dit onderwerp