Hollands Kroon Actueel

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd
Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

Hoger beroep moordzaak Freddy Sloterwijk start

HIPPOLYTUSHOEF – Dinsdag start in het Hof van Amsterdam het hoger beroep in de zaak van de vermoorde Freddy Sloterwijk uit Hippolytushoef. Sloterwijk werd augustus 2015 gevonden met een zak over zijn hoofd in het Amstelmeerkanaal bij Slootdorp, Sloterwijk bleek te zijn gewurgd. De drie verdachten zijn in november 2016 veroordeeld tot celstraffen van 8 maanden voor Mario de K., 11 jaar voor Agnes de V. en 12 jaar voor Jaap K.

Lees ook: 12 jaar cel voor  moordenaar Freddy Sloterwijk

Hoger beroep

Behalve dat het Openbaar Ministerie in beroep is gegaan tegen de strafmaat die Mario de K. heeft gekregen is 1 van de 2 andere veroordeelden, de ex-vrouw van Mario de K.,  Anges de V. ook in hoger beroep gegaan en opvallend genoeg is het Openbaar Ministerie ook tegen de strafmaat die de rechtbank tegen Agnes de V. heeft uitgesproken in beroep gegaan. Oook de hoofddader Jaap K. is in hoger beroep gegaan tegen zijn straf. Wanneer de inhoudelijke zitting gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, het O.M. hoopt nog deze zomer.

Krant

De familie van Freddy Sloterwijk moest uit de krant vernemen dat Freddy vermist was. Ze namen contact op met Agnes V. die ze meld dat hij wel weer terug zou komen. Later vernemen ze via de media dat er een lichaam is gevonden: “Wat er dan met je gebeurt is onbeschrijfelijk”, vertelde zijn zus Christine in de rechtszaal tijdens de inhoudelijke zitting. “We missen onze broer, niet door ziekte maar door een gruwelijke misdaad. Het is onbegrijpelijk en niet te vergeven.”

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?