Hollands Kroon Actueel

VZV viert feest (Foto: Patrick Hogervorst)
VZV viert feest (Foto: Patrick Hogervorst)

VZV in veilige haven na winst op E&O

’t VELD – Maedilon/VZV heeft zich met een 32-27 overwinning definitief veiliggesteld tegen het puntloos onder aanstaande E&O. E&O dat directe degradatie niet meer kon ontlopen begon goed aan de wedstrijd en pakte een 2-0 voorsprong tegen het favoriete VZV, dat zelf in nagenoeg de hele competitie nog zoveel problemen kende.

VZV krijgt spitit door terugkeer Lotte Prak

Door de terugkeer van Lotte Prak kreeg het team van Betty Plasmeyer de spirit weer terug waardoor ze in het vorige seizoen zo verrassend een Europees avontuur wisten te behalen. Pas in de 7e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door doelpunten van Joyce Hillen en Linsey Perre waarna Lisanne Kolken de thuisploeg met een snelle uitbraak voor het eerst op voorsprong zette 4-3.

Het matige spel dat VZV in de beginfase liet zien werd ook beter en aantrekkelijker, de gastvrouwen namen het initiatief in handen en vergrote de voorsprong vijf minuten voor het rustsignaal van het goed en onopvallende scheidsrechters koppel Borregana & Broekhuizen naar 13-8. E&O scoorde daarna net als VZV eerder ook drie doelpunten op rij  13-10. Linsey Perre nam met een fraaie actie het laatste doelpunt voor rust nog voor haar rekening.

Ruststand 14-10.

De thuisploeg begon in de beginfase na rust aanmerkelijk beter als voor de rust, met snelle aanvallen werden de bezoekers onder druk gezet. Vijf minuten na rust benutte Joyce Hillen weer een strafworp wat de stand op 18-12 bracht. Halverwege de tweede helft had VZV zelfs met gevarieerd aanvalsspel E&O op tien doelpunten achterstand gezet 26-16 en was de wedstrijd gelopen terwijl alle speelsters speelminuten kregen en wisten te scoren

Trainer/coach Frank van der Zanden wist zijn team door een time out nog wat extra inspiratie te geven en kon E&O weer terug in de wedstrijd komen. Het spel van de thuisploeg werd er aan het einde van de wedstrijd daarentegen ook niet beter op, waardoor E&O in de slotfase door slordig spel en onnodig balverlies van VZV de achterstand met vechtlust en wilskracht nog behoorlijk wisten te verkleinen.

Einstand 32- 27.

Doelpunten: Lotte Prak 7, Joyce Hillen 5, Lotte Houtenbos 4, Lisanne Kolken 3, Romy Zengerink 3, Linsey Perre 2, Djazzmin Trabelsi 2, Maud Kruijer 2,  Florance Kos 1, Roos de Vries 1, Roos Pannekeet 1, Albertine Abube 1.

A.s. Zaterdag treft VZV in Sporthal De Bloesem SEW dat Foreholte nipt met 24-25 de baas bleef, deze derby begint om 19.00 uur.

Reageer op dit onderwerp