Hollands Kroon Actueel

Einde kermis voor Hippolytushoef?

Burgemeester: geen botsauto’s tijdens kermis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – Iedereen kan zich de commotie in 2017 nog wel herinneren over de kermis in Hippolytushoef. Burgemeester Nawijn wilde de botsauto’s geen plek meer geven vanwege de te krappe ruimte. Er volgden gesprekken en zelfs een heuze rechtzaak waarna er werd besloten voor de kermis 2017 de botswagens nog op de plek te dulden maar voor 2018 moest er een oplossing worden gevonden in de vorm van een nieuwe plaats.

Kijk ook de video over: Kermis Hippolytushoef gaat niet door

Raamovereenkomst

In het raamovereenkomst die de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen heeft met de gemeente Hollands Kroon is ook plek ingeruimd voor de botsauto’s daar die een belangrijk onderdeel vormen van de kermissen in Nederland, burgemeester Jaap Nawijn heeft nu besloten om voor de kermis voor dit jaar in Hippolytushoef uit hoofde van zijn functie de botsauto’s niet meer toe te staan op de huidige plek. Ook de oplossing die vorig jaar werd aangedragen door permanent 2 brandwachten op de kermis aanwezig te laten zijn is van tafel.  Hollands Kroon heeft in 2017 bij de tijdelijke vergunning direct laten weten dat voor 2018 er een nieuwe plek moest worden gevonden anders kon er geen vergunning meer worden verleend.

Botsauto’s evalueren

In het najaar van 2017 is de gemeente een traject gestart waarbij zij samen met de stichting en later ook de lokale horeca op zoek zijn gegaan naar een alternatieve indeling voor de kermis in Hippolytushoef. Alle betrokken partijen hebben diverse opties voorgelegd aan de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen (SBNK) maar die hebben ondanks de afspraak dat zij voor eind maart 2018 met een voorstel zouden komen nergens op gereageerd ondanks meerdere pogingen van Hollands Kroon richting SBNK om met een voorstel te komen.

Lees ook: Burgemeester Nawijn draait kermis Hippolytushoef de nek om

Geen vergunning

Hollands Kroon heeft nu SBNK laten weten dat zij geen vergunning kunnen verlenen voor ene kermis met botsauto’s in Hippolytushoef, alle andere kermissen in Hollands Kroon hebben wel een vergunning gekregen voor een kermis met botsauto’s.  Hollands Kroon hoopt dat SBNK op korte termijn nog met een voorstel gaat komen anders ziet het er slecht uit voor de kermis in Hippolytushoef. 

Hollands Kroon laat weten dat zij open staan voor alternatieve voorstellen vanuit Hippolytushoef zelf, bewoners mogen dan zelf gaan aangeven waar zij denken dat de beste plek is voor de botsauto’s tijdens de kermis van Hippolytushoef. Als voorbeeld wijst Hollands Kroon naar Den Oever en het Robbenfeest in Wieringerwerf.

Reageer op dit onderwerp