Hollands Kroon Actueel

Middenmeerse vrouw steekt echtgenoot met mes

Alkmaar/Middenmeer* De 46-jarige Judith H. uit Middenmeer heeft van de politierechter een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur opgelegd gekregen omdat ze op 18 februari haar echtgenoot met een mes in zijn arm stak. ”Dit is wel heel uitzonderlijk omdat u toch echt met een mes gestoken heeft, maar ik zal u gezien de situatie het voordeel van de twijfel geven. Ik geef u een forse waarschuwing zodat dit de volgende keer niet meer voorkomt.” aldus de Alkmaarse politierechter.

Niet bewust gestoken

H. en haar man hadden al een tijd een turbulent huwelijk, waarbij ook de vrouw in het verleden klappen kreeg. Op 18 februari hadden de twee weer ruzie. Dit escaleerde toen de man zijn spullen pakte om het huis te verlaten en voedsel uit de vriezer begon in te pakken. H. wilde niet dat haar echtgenoot alles meenam. ”Ik heb niet bewust gestoken, ik wilde alleen maar dat hij weg ging. Het was zelfverdediging, ik wou niet dat hij me zou slaan.” aldus de vrouw.

Voorwaardelijke straf

Volgens justitie was er sprake van een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. De officier eiste 60 uur werkstraf en een maand voorwaardelijk tegen de vrouw. H. kwam nooit eerder met justitie in aanraking. Het stel is nog steeds samen en volgt therapie in de hoop er samen uit te komen.

Reageer op dit onderwerp