Hollands Kroon Actueel

Campings overvol door prachtig voorjaarsweer
Campings overvol door prachtig voorjaarsweer

Campings overvol door prachtig voorjaarsweer

REGIO – Campings profiteren flink van het mooie zomerweer. Kampeerders zijn er deze meivakantie massaal op uitgetrokken. Het mooie weer haalt ook de grootste twijfelaar over om toch maar de tent of caravan uit de schuur te halen. Verslaggever Matthijs Gemmink nam een kijkje op 1 van de campings in Noord-Holland

Overvolle Campings

“Wij zitten helemaal vol”, vertelt Sandra Bak van camping Hoeve Ons Lust bij Julianadorp aan Zee. “Ook voor Hemelvaart en Pinksteren zijn alle plaatsen al bezet. Wij hebben pas weer in juni plekjes vrij.” Ook andere campings in de buurt meldden NH dat het druk is. Het mooie zomerweer geeft nog net even dat laatste zetje voor de toch al drukke periode.

“We zijn lekker aan het kamperen. We hebben een zalige week natuurlijk en dan blijf je wel staan”, vertelt één van de gasten. “We hadden geboekt. Het was het allerlaatste plekje. Ik moet vrijdag ook weer weg zijn want dan komt de volgende er alweer aan.” Verderop zit een echtpaar uit Limburg nog even lekker te eten in de voortent. “Met dit weer, wat wil je dan nog meer. Je kunt fietsen, wandelen, de zee is dichtbij. Het is een prachtige omgeving.”

Bij de receptie is het druk, vertelt campingeigenaar Bak: “De telefoon blijft rinkelen. Mensen hopen dat er toch nog een plekje is. We moeten ze nu even teleurstellen.” De gasten snappen het wel: “Ze hebben het hier gewoon goed voor elkaar. Dan is het toch mooi voor die mensen, die drukte!” Het stel uit Limburg moet vandaag nog even boodschappen doen. Een lekker toetje en een glaasje wijn voor vanavond: “Zolang het mooie weer duurt, moeten we ervan profiteren.”

Reageer op dit onderwerp