Hollands Kroon Actueel

Stockfoto
Stockfoto

Dieren verbrand bij brand woonzorgboerderij Slootdorp

SLOOTDORP – Bij een brand op woonzorgboerderij Parelhoenderhoeve in Slootdorp zijn vijf konijnen en vijf cavia’s om het leven gekomen. Het vuur ontstond vermoedelijk door kortsluiting en verwoestte de dierenhokken. De bewoners en medewerkers zijn flink geschrokken van het incident.

Verbrand

De brand ontstond aan het begin van de nacht. “Het was een flink vuur”, vertelde een medewerker van de Parelhoenderhoeve aan het Noordhollands Dagblad. “Maar onze mensen zijn niet in gevaar geweest.”

Tien dieren vonden de dood, tien kippen en vier konijnen werden door de brandweer gered. Bewoners (zestien mensen met een beperking, autisme of psychische problemen) en personeel zijn verdrietig door het verlies. “Er zaten ook enkele jonge en pasgeboren beesten bij.”  

Verloren

De dieren die de brand hebben overleefd, zijn ondergebracht in tijdelijke hokken. “We zullen nieuwe verblijven moeten maken”, aldus de medewerker. “Het dierenboerderijtje dat we hadden is helaas volledig verloren gegaan en onbruikbaar.”

Reageer op dit onderwerp