Hollands Kroon Actueel

Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Politie staakt achtervolging vanwege gevaarlijke omstandigheden

MIDDENMEER – De politie Zaanstad heeft dinsdagochtend vroeg een automobilist tot stoppen proberen te brengen op de A7. Na een lange achtervolging die begon in Zaanstad besloot de politie om de overige weggebruikers niet langer in gevaar te brengen en ter hoogte van Middenmeer de achtervolging te staken.

Achtervolging stopgezet

Volgens een politiewoordvoerder wilden agenten het voertuig aan de kant zetten voor een controle. “Maar hij ging ervandoor, waarop de achtervolging werd ingezet.” Op beelden is te zien dat meerdere politieauto’s met loeiende sirenes en op hoge snelheid over de A7 richting Hoorn razen.

Dat gaat een tijdje zo door, totdat de gevluchte automobilist met 160 km/u langs wegwerkzaamheden scheurt. “Dat vonden wij te gevaarlijk worden”, aldus de woordvoerder. “Je mag daar officieël maar 70 en met zo’n hoge snelheid is dat ook heel riskant voor de wegwerkers en andere weggebruikers.”

De politie laat weten dat de bestuurder van de auto bekend is. “We hebben het kenteken en weten wie er achter het stuur zat, dus hij wordt op een ander moment opgepakt.”

Reageer op dit onderwerp