Hollands Kroon Actueel

Winkels' Harmonie (Foto aangeleverd)
Winkels' Harmonie (Foto aangeleverd)

Winkel’s Harmonie gaan geraniums verkopen

WINKEL – De leden van Winkel’s Harmonie gaan vanavond (dinsdagavond 8 mei) langs de deur met geraniums om met de opbrengsten de clubkas te versterken in Winkel en Lutjewinkel. Kwalitatief goede en mooie planten, dus ook dit jaar zijn ze ingekocht bij dezelfde leverancier. De geraniums kosten € 1,75 per stuk of vier voor € 6,00. Er zijn geraniums in de kleuren: rood, wit, rose en ook rode hanggeraniums.

Het is mogelijk om de bestelling vooraf reeds door te geven en af te rekenen bij de familie Beers aan Koomenstraat 4 in Winkel, tel. 0224-541979. Zo is men verzekerd van de juiste kleuren. De geraniums worden dan dinsdagmiddag/avond thuis bezorgd. Maar natuurlijk kan men ook gewoon wachten tot de leden van de Harmonie dinsdagavond aan de deur komen. Niet woonachtig in Winkel of Lutjewinkel of de verkopers net gemist? De geraniums ophalen kan dinsdag tussen 18.30 en 21.00 uur aan Koomenstraat 4 in Winkel. Misschien een leuk cadeau voor moederdag?

Winkel’s Harmonie is een harmonieorkest dat in 1889 is opgericht. Deze oude vereniging is echter nog springlevend. Elke week repeteren de 25 leden van het grote orkest onder leiding van dirigente Astrid Gorter en de tien leden van het jeugdorkest Toetti onder leiding van Wilma Beers in de achterzaal van Café Beentjes in Winkel. De leeftijd van de leden loopt uiteen van 9 tot 70 jaar.

Er wordt opgetreden tijdens allerlei dorpsactiviteiten, zoals de jaarmarkt, het bloemencorso, intocht Sint Nicolaas, kerstdienst in de kerk, schoolconcerten, serenades, enzovoort. Daarnaast geeft de Harmonie elk jaar minimaal één concert voor de donateurs en wordt er regelmatig deelgenomen aan een festival. Het wordt echter steeds moeilijker om de begroting rond te krijgen, vandaar deze spontane actie.

Voor meer informatie over de vereniging en deze actie op: www.winkelsharmonie.nl

Reageer op dit onderwerp