Begin Algemeen Extra controles huisvesting arbeidsmigranten

Extra controles huisvesting arbeidsmigranten

3 min read
0
481

HOLLAND KROON – In 2018 wordt er wederom extra gecontroleerd op logiesaccommodaties van tijdelijke werknemers (arbeidsmigranten) en drank- en horeca. Dat heeft het college besloten. Daarnaast wordt er actief gecontroleerd op onrechtmatige bewoning op industrieterreinen.

Controle logiesaccommodaties

Er wordt regelmatig bij diverse bedrijven en woningen gekeken of de logiesaccommodaties voor tijdelijke werknemers (arbeidsmigranten) in orde zijn. Naast het handhaven op illegale huisvestingsvormen, gaat de gemeente samen met de werkgevers en de huisvesters op zoek naar alternatieve huisvestingsvormen. Deze huisvesting moet voldoen aan wet- en regelgeving en inzichtelijk zijn voor de gemeentelijke overheden. Tijdelijke werknemers hebben recht op fatsoenlijke huisvesting.

Lees ook: Hollands Kroon distantieert zich van folder tegen arbeidsmigranten Wieringerwerf

Controle drank- en horeca

Om de alcohol gerelateerde overlast en verstoring van openbare orde terug te dringen wordt er dit jaar gecontroleerd op het schenken van alcohol aan minderjarigen. Ook wordt er gecontroleerd of horecazaken zich houden aan de regels volgens de drank- en horecavergunning.

Reacties
Load More In Algemeen
Comments are closed.

Lees ook

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2018

Reacties …