Hollands Kroon Actueel
Lentegroenteschotel met shoarma (Foto: Deen Supermarkten)
Lentegroenteschotel met shoarma (Foto: Deen Supermarkten)

Lentegroenteschotel met shoarma


Lentegroenteschotel met shoarma
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 300 g gele rijst
  • 250 g groene asperges
  • 250 g wortels (panklaar)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees
  • 250 g peultjes (in schuine stukken)
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 1 tl citroensap
  • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Bereiden
  1. Kook de rijst en laat uitstomen.
  2. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken.
  3. Houd de kopjes apart.
  4. Halveer de worteltjes in de lengte.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
  6. Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  7. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  8. Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor.
  9. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.

 

Reacties

HKA-ARCHIEF

Menu – Courgetteschotel

hkredactie

Menu van de dag – couscoussalade

hkredactie

Menu van de dag – Franse uiensoep

hkredactie