Hollands Kroon Actueel

Lentegroenteschotel met shoarma (Foto: Deen Supermarkten)
Lentegroenteschotel met shoarma (Foto: Deen Supermarkten)

Lentegroenteschotel met shoarma


Lentegroenteschotel met shoarma
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 300 g gele rijst
  • 250 g groene asperges
  • 250 g wortels (panklaar)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g shoarmavlees
  • 250 g peultjes (in schuine stukken)
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 1 tl citroensap
  • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Bereiden
  1. Kook de rijst en laat uitstomen.
  2. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken.
  3. Houd de kopjes apart.
  4. Halveer de worteltjes in de lengte.
  5. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
  6. Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten.
  7. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  8. Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor.
  9. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.

 

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

Menu van de dag – Ovenschotel met spinazie en gehakt

hkredactie

Menu van de dag – gepofte zoete aardappel met garnalen

hkredactie

Menu van de dag – gekleurde bietjes met geitenkaas

hkredactie