Hollands Kroon Actueel

Karin Jonker-Blokker vermoed dat de uitbater van Café Het Stamineeke dwar ligt (Foto: Googlemaps)
Karin Jonker-Blokker vermoed dat de uitbater van Café Het Stamineeke dwar ligt (Foto: Googlemaps)

Karin Jonker-Blokker blijft vechten voor kermis in Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – Nu burgemeester Nawijn afgelopen april besloot dat de kermis in Hippolytushoef enkel nog zonder de botsautootjes mag doorgaan staat het voortbestaan van de dorpskermis in Hippo op losse schroeven. En dit is zeer tegen de wens van Karin Jonker-Blokker in die vecht voor behoudt van de kermis in Hippolytushoef.

Afgelopen januari kreeg Karin Jonker-Blokker het slechte nieuws dat de botsautootjes niet meer gewenst op de plek waar zij altijd stonden en ze naar een andere locatie moesten uitkijken of een kermis zonder botsautootjes moesten organiseren. Direct hierop lieten de overige kermisexploitanten al weten dan ook niet naar Hippolytushoef te komen waardoor de kermis zou worden afgeblazen.

Lees ook: Burgemeester: geen botsauto’s tijdens kermis Hippolytushoef

Café Het Stamineeke

Karin Jonker-Blokker heeft grote vermoeden dat de uitbater van Café Het stamineeke diegene is die dwars ligt over de plek van de botsautootjes. Uit een eerder onderzoek blijkt namelijk dat de botswagens op deze plek geen probleem zijn. “Het rapport zegt dat de ruimte van 4.20 meter meer dan voldoende voor brandweer is mochten er calamiteiten voorkomen.  Op de kermis van Hoorn staan de attracties zelfs nog dichter op elkaar en daar zegt de Veiligheidsregio niets van“, vertelt Jonker-Blokker.

Bekijk ook de video: Kermis Hippolytushoef gaat niet door

Ze vestigt nu haar hoop op het college die het laatste woord heeft in deze zaak. Of er bij een negatieve beslissing net zoals in 2017 wederom een gang naar de rechter volgt  is nog onduidelijk.

Reageer op dit onderwerp