Hollands Kroon Actueel

De huidige gemeentewerf wordt vervangen voor een gebouw waar ook de politie en brandweer terecht kunnen
De huidige gemeentewerf wordt vervangen voor een gebouw waar ook de politie en brandweer terecht kunnen

Wieringerwerf krijgt 1 locatie voor politie, brandweer en gemeentewerf

WIERINGERWERF – Dat is de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering waar de gemeenteraad akkoord ging met het vrij maken van een bedrag van 5 miljoen euro te investeren in het project. De gemeenteraad heeft nog wel wat vraagtekens bij de financiële risico’s die de gemeente loopt bij dit project. SHK vroeg zich af of het wel zeker is dat de brandweer en politie in het nieuwe complex willen plaatsnemen en de ChristenUnie wil dat de gerooide bomen elders in de buurt van het gebouw worden vervangen voor nieuwe bomen.

Wethouder Theo Groot antwoordde op de vragen door te zeggen dat de begroting al ruim is genomen, in de begroting is al een post ‘meerkosten’ meegenomen en is er rekening met een 10% marge gehouden.  En mocht de politie niet komen dan gaan ook automatisch de bouwkosten omlaag.

Waarom nieuwbouw

De gemeentewerf in Wieringerwerf is gedateerd en er moet flink in geïnvesteerd worden om het pand aan de eisen van een werkomgeving in de huidige tijd te laten voldoen. Het college denkt daarom dat de beste optie is om een nieuwe werf te bouwen. Op basis van het dekkingsplan Noord-Holland Noord van de Veiligheidsregio, waarin de aanrijtijden voor de brandweer zijn vastgelegd, moet er in Wieringerwerf een nieuwe kazerne komen. Ook de politie zoekt een nieuwe locatie in Wieringerwerf voor haar regiofunctie. Deze drie ontwikkelingen kunnen worden gecombineerd in één gebouw.

Planning

De planning is dat in 2019 de nieuwbouw van start gaat en dat in 2020 het gebouw en het omliggende terrein in gebruik genomen worden.

 

Reageer op dit onderwerp