groenterijst met gehaktballetjes (Foto: DEEN supermarkten)

Menu – Groenterijst met gehaktballetjes


Menu - Groenterijst met gehaktballetjes
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 400 g rijst (naar keuze)
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 2 el olie of boter
  • 250 g sperziebonen (in stukjes)
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt) of
  • 1 bosje koriander (fijngehakt) of
  • 20 g rucola (fijngehakt)
Bereiden
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
  2. Kneed het gehakt goed door met de gehaktkruiden en rol er kleine balletjes van.
  3. Verwarm de olie of boter en bak de balletjes rondom bruin.
  4. Kook ondertussen de boontjes beetgaar en voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe.
  5. Giet de groenten af en schep ze met de rijst, de balletjes en de peterselie door elkaar.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
Notes
Je kan dit gerecht ook heel eenvoudig vegetarisch maken door de gehaktballetjes te vervangen door kant-en-klare vegetarische balletjes. Maar zelf vegaballetjes maken van bijvoorbeeld kikkererwten uit blik gepureerd met ui, knoflook, peterselie en chilipoeder, zout en peper is ook eenvoudig. Wentel ze voor het bakken eventueel nog door paneermeel.

 

Reageer op dit onderwerp