Hollands Kroon Actueel

Hollands Kroon zoekt een energieke burgervader

ANNA PAULOWNA – De gemeente Hollands  Kroon is op zoek naar een nieuwe burgervader en daarom is er een profielschets op gezet waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Zo moet de hij of zij een strateeg zijn met een duidelijke visie die de al ingezette koers van Hollands Kroon ondersteunt en samenwerking stimuleert en dit dan zowel binnen als buiten Hollands Kroon.

In de profielschets schrijft Hollands Kroon: “Als onze burgemeester bent u open en benaderbaar. Iemand op wie je makkelijk afstapt, die luistert en verbindt. U bent creatief, invoelend en hebt een gezonde dosis humor. U stimuleert samenwerking, creëert gezamenlijkheid en biedt ruimte aan de ambities van onze inwoners. Als bestuurder bent u omgevingsbewust. Een netwerker die inzet op goede relaties met de buurgemeenten. Iemand die soepel en effectief contact legt met anderen en zich makkelijk begeeft in verschillende soorten gezelschappen. Hollands Kroon is een veilige gemeente, maar niettemin vragen ondermijning, jeugdcriminaliteit, sociaal psychisch gerelateerde problematiek en veiligheid rondom evenementen steeds meer aandacht. We zoeken een burgemeester die zich scherp bewust is van zijn verantwoordelijkheid op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid. Maar bovenal wordt u op slag verliefd op onze prachtige gemeente en staat u te popelen om voor Hollands Kroon aan het werk te gaan!

Lees ook: Burgemeester Nawijn per 1 september 2018 eervol ontslag verleend

Eisen

Hollands Kroon eist van de nieuwe burgemeester dat deze sociaal vaardig is, communicatief is en empatisch is. Verder moet de nieuwe burgemeester beschikken over gevoel voor humor en een politiek bestuurlijke sensitiviteit hebben. Maar ook wordt van de nieuwe burgemeester verwacht dat deze doelgericht kan werken, besluitvaardig is en zich herkent in de vijf kernwaarden van Hollands Kroon.

Als hoofd van de gemeente Hollands Kroon krijgt de nieuwe burgemeester een gemeente onder zich die bestaat uit ruim 47.000 inwoners in 22 dorpskernen, een oppervlakte heeft van 37.000 ha land en 25.000 ha water waarmee Hollands Kroon direct 1 van de grootste gemeenten van Nederland is.

 

Reageer op dit onderwerp