Hollands Kroon Actueel
gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie (Foto: DEEN Supermarkten)
gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie (Foto: DEEN Supermarkten)

Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie


Gnocchi met doperwten, tuinbonen en salie
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 1 keer basisrecept gnocchi of 1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
  • 500 g diepvriestuinbonen
  • 250 g diepvriesdoperwten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 el salie (gehakt) of
  • 1 tl gedroogde salie
  • 200 ml kookroom of
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 kropje radicchio of
  • 1 stronkje witlof (in smalle reepjes)
Bereiden
  1. Kook de gnocchi kort voor het serveren.
  2. Kook de tuinbonen en doperwten 4-5 minuten en giet ze af.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  4. Voeg de helft van de salie toe.
  5. Schep de tuinbonen en doperwten met de kookroom, zout en peper erdoor en verwarm zonder te koken.
  6. Meng de warme gnocchi erdoor en serveer met de radicchio.
  7. Bestrooi het gerecht met de rest van de salie.
Notes
Tip: Vervang de salie door tijm.

 

Reacties

HKA-ARCHIEF

Menu van de dag – aardappel-doperwtensalade

hkredactie

Menu van de dag – aardappelschotel met prei en gehakt

hkredactie

Menu van de dag – Berberse omelet

hkredactie