Van eiland Wieringen naar onderneming met een missie

WIERINGEN – Een baby krijgen is voor gay koppels natuurlijk niet vanzelfsprekend. Maar dat iedereen met een kinderwens de kans krijgt om een gezin te vormen, is vanzelfsprekend genoeg. Net zoals het vieren van de zwangerschap en de geboorte, met mooie cadeaus of kaarten. En daar startte Nienke Koorn uit Hippolytushoef samen met haar aanstaande vrouw een bedrijf voor.

Van Wieringen

Zien dat er iets mist en besluiten om het zelf te maken. Dat doet ze dus bij The Happiness Troupe. “We móeten dit doen, het is bizar dat het bijna niet bestaat”, legt de in Hippolytushoef geboren en getogen Nienke Koorn uit. Er blijken weinig mooie kaarten en andere producten te zijn voor kersverse gay ouders. Of voor gay koppels die trouwen. “We merkten dit toen we ons verloofden en vrienden ons wilden feliciteren. Die moesten lang zoeken naar een kaartje. En toen we verder zochten, bleken er ook bijna geen babyboeken te zijn voor gay ouders. Of felicitatiekaartjes voor een geboorte”, legt partner-in-crime-en-life van Nienke, Karen Lennings, uit. Een korte zoektocht maakte de lijst met missende producten langer en ze besluiten om zelf die producten te maken.

Op zoek naar mooie dingen

Als zelfstandige illustrator heeft Karen een flink portfolio opgebouwd. “We willen producten die mooi zijn vormgegeven. Geen standaard afbeeldingen. Je komt niet alleen bij The Happiness Troupe terecht als je iets zoekt voor je twee ooms die met elkaar trouwen, maar ook omdat je een móóie kaart wil sturen.” Daarnaast is The Happiness Troupe een community voor iedereen. Er zijn blogs te lezen en instagrams te volgen. “Natuurlijk raken we een maatschappelijk onderwerp. We willen ook een stem zijn voor onze community. Waarom zijn er zo weinig producten voor smallere doelgroepen? Waarom bestaat dit niet allang?” vult Nienke aan.

Inspiratie en roots

Nienke vindt veel inspiratie in het opgroeien ‘op Wieringen’. “Natuurlijk, de dorpjes in de kop van Noord-Holland worden als bekrompen en stug gezien. Maar ik weet ook dat ik juist in die omgeving heb geleerd om ergens voor te gaan, als je ergens in gelooft. En dat je nuchter maar trefzeker moet omgaan met maatschappelijke zaken zoals deze. Niet te tutterig worden, niet zielig gaan doen. Gewoon maken!”

Laten we onze verschillen vieren! Onze prints, kaarten en pins geven kleur aan het leven, omdat wij geloven dat de LHBTQ gemeenschap het ook verdient om de slingers op te hangen. Waarom zou je voor minder gaan als je jouw hoogtepunten ook op jouw manier kan vieren?

Wij juichen je toe! Check www.thehappinesstroupe.com!

Reageer op dit onderwerp