Hollands Kroon Actueel

LADA zegt vertrouwen in vertrouwenscommissie op

ANNA PAULOWNA – Met het besluit om niet alle fractievoorzitters in de vertrouwenscommissie toe te laten is de instelling van deze commissie een schijnvertoning geworden. Vooraf was al duidelijk dat de coalitie niet meer dan zes leden in de commissie wenste en daarmee aangaf geen raadsbrede samenwerking te willen.

Fractievoorzitter Peter van Couwenhoven: ,,Hoewel PvdA, Groen Links en Onafhankelijk Hollands Kroon zich uitspraken voor een brede commissie stemden zij wel met de coalitie mee omdat zij al zeker waren van een plaats in de commissie samen met  coalitiepartijen SHK, VVD en CDA. Daarmee werden LADA, ChristenUnie, Anders! en D66 buitengesloten.

Voor LADA reden om uit te spreken geen vertrouwen in de commissie te hebben en LADA zal niet aanwezig zijn wanneer er in vertrouwelijkheid verslag gedaan wordt.

Reageer op dit onderwerp

HKA-ARCHIEF

44-jarige alcomobilist van de weggeplukt

hkredactie

Cameratoezicht scholen Nieuwe Niedorp

hkredactie

60 nieuwbouwwoningen voor ’t Veld

hkredactie