Hollands Kroon Actueel

Burgemeester Nawijn blijft…..

ANNA PAULOWNA – Per 1 september 2018 krijgt de huidige burgemeester van Hollands Kroon, Jaap Nawijn, eervol ontslag van de Commissaris van de Koning in Noord-Holland. Afgelopen 16 oktober 2017 maakte burgemeester Nawijn zijn opstappen bekend via de media.

Burgemeester Nawijn: “Ik zal mij vanzelfsprekend ook het laatste jaar van mijn ambtstermijn, met dezelfde energie en positieve instelling, blijven inzetten voor Hollands Kroon.” Burgemeester Nawijn lag de laatste jaren regelmatig zwaar onder vuur, zeker om zijn ‘stelletje zure gekken’ uitspraak na afloop van de raadsvergadering in oktober 2016. De betreffende familie Lombaard was verbouwereerd over deze uitspraak en wilde aangifte gaan doen van smaad en laster tegen Nawijn. Tijdens een spoeddebat maakt de oppositie gehakt van de burgemeester maar de coalitie sloot de gelederen en ondanks alles mocht de burgemeester aanblijven.

Aanblijven

Er is nu besloten dat er geen tijdelijke interim burgemeester zal worden aangesteld maar dat Jaap Nawijn tot aan het moment dat de nieuwe burgemeester op het pluche gaat plaatsnemen zijn taken zal doorzetten.  De gemeente denkt dat media februari 2019 de nieuwe burgemeester zijn of haar werkzaamheden voor de gemeente Hollands Kroon zal beginnen.

Reageer op dit onderwerp