Hollands Kroon Actueel

Burger van kipfilet met bacon en salade (Foto: DEEN Supermarkten)
Burger van kipfilet met bacon en salade (Foto: DEEN Supermarkten)

Burger van kipfilet met bacon en salade


Burger van kipfilet met bacon en salade
 
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale bereidingstijd
 
Door:
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 300 g kipfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie of
  • vloeibaar bakproduct
  • 4 plakken ciabattabroodjes of
  • hamburgerbroodjes (opengesneden)
  • 75 glazen jonge bladsla
  • 125 g cherry-/kerstomaatjes
  • 2 lente-/bosuitjes
  • circa 3 eetl. honing-mosterddressing
  • vershoudfolie
Bereiden
  1. Verdeel de kipfilet in 2 porties en druk of sla deze tussen vershoudfolie wat platter.
  2. Strooi er daarna zout en peper over.
  3. Verwarm de ovengrill.
  4. Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer het andere teentje
  5. Verhit de olijfolie en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin.
  6. Voeg de gehakte knoflook toe en gaar de kip 3-4 minuten per kant.
  7. Bak de plakken bacon krokant in een andere koekenpan of houd de kipfilet warm en bak de bacon in het braadvet van de kip.
  8. Bestrijk de snijzijdes van de broodjes met de gehalveerde knoflook en leg ze 2 minuten onder de ovengrill.
  9. Leg plakjes kaas op de kipfilet en laat deze ook smelten onder de ovengrill.
  10. Meng de ingrediënten voor de salade.
  11. Verdeel wat salade over de broodjes.
  12. Leg daarop de kipfilet met daarop de gebakken bacon.
  13. Geef de rest van de salade apart bij de burger van kipfilet.
Notes
Tip: Strooi 1 theelepel Italiaanse kruiden over de kipfilet. Vervang in dit recept de bacon ook eens door ontbijtspek. Je kunt de kipfilet natuurlijk ook op de barbecue grillen.

 

Reageer op dit onderwerp