Hollands Kroon Actueel

Achtste editie kent grootste startveld ooit (Foto aangeleverd)
Achtste editie kent grootste startveld ooit (Foto aangeleverd)

Achtste Veko Sprinttriathlon Schagen

SCHAGEN – Voor de achtste keer vindt dinsdag 10 juli de Veko Sprinttriathlon van Schagen plaats. Samen met hoofdsponsor Veko Lightsystems uit Schagen maakt de organisatie er een sportfeest van.

Met de nieuwe co-sponsor waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is het pallet aan sponsors uitgebreid. Kortom, de organisatie is trots op zijn vele sponsors; het bedrijfsleven steunt massaal dit mooie eendaags sportevent.

Open water

Zwemmen in de haven van Schagen is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het waterschap, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zuivert het rioolwater zodat de sloten en het open water schoon blijven en men vooral kan genieten van dit open water. Een waterschapsteam gaat de sportieve uitdaging aan tijdens de triathlon om dat te promoten.

Grootste startveld

De achtste editie van de Triathlon van Schagen heeft het grootste startveld ooit! Voor de individuele deelnemer zat de wedstrijd al vrij snel vol na inschrijving. Er starten dit jaar ruim 220 individuele deelnemers. Vijftien deelnemers volgden het Start2Triathlon via triathlonvereniging Oude Veer. Ook voor trio-deelnemers geldt dit jaar een maximaal startveld van vijftig deelnemers.

Kanshebbers

Bij de heren gelden de volgende deelnemers als kanshebbers: Tristan Olij, Chris Brands, Michael Krijnen, Emile van Tongerloo, Henk Elbertsen, Jeroen Tiebie, Albert Timmers, Matthijs Kuntzelen en Peter Johan Dillo. De aandacht bij de dames gaat uit naar: Talissa van der Fluit, Marieke van Lierop, Maaike Vooren, Jessica van Glasbergen en het aanstormende Noord-Hollandse talent Brenda Zwarthoed.

Afstanden

De afstanden in Schagen zijn: zwemmen 750 meter, fietsen 24 kilometer en vijf kilometer lopen. Er wordt gezwommen in de haven. De atleten fietsen drie ronden van 8,33 kilometer om af te sluiten met twee ronden lopen. De triathlon gaat om 19.00 uur van start met het zwemmen voor de eerste startgroep, waarna de tweede startgroep om 19.10 uur vertrekt. Om 21.00 uur sluit de finish, waarna de prijsuitreiking om 21.30 uur plaats vindt op het Horecaplein Haven van Schagen.

Met de Veko Sprinttriathlon van Schagen wordt het eerste jaar van het Van der Voort Sprinttriathlon Circuit afgesloten. Zo is het niet alleen dus spannend wie dinsdag 10 juli wint, maar wordt ook gelijk duidelijk wie in de verschillende categorieën op vrijdag 2 november de prijzen in ontvangst mogen nemen tijdens het Triathlonduursportgala.

Reageer op dit onderwerp