Hollands Kroon Actueel

Zwemvierdaagse in Den Krieck Breezand

BREEZAND – De nationale zwemvierdaagse wordt van maandag 16 tot en met donderdag 19 juli gehouden in zwembad Den Krieck aan Ceresplein 2 in Breezand. Zwemmers van jong tot oud kunnen hieraan meedoen. Gelijktijdig met het sportieve festijn is de spettervierdaagse in het instructiebad. Organisatie is in handen van de recreatie-afdeling van zwemvereniging Oude Veer.

Deelnemers moeten in het bezit zijn van minimaal diploma A. Zij kunnen elke avond in het diepe bad terecht van 16.00 tot 18.30 uur om 250 of 500 meter te zwemmen. Daarnaast vindt elke avond in één baan een extra activiteit plaats, waaraan ook een prijsje is verbonden. Maandag is dat spijkerbroekhangen, dinsdag achteruit zwemmen, woensdag d’r op of d’r onder en donderdag Bommetje.

Tussen 18.00 en 19.00 uur is er een herverdeling van de banen. Deelnemers kunnen tussen 18.00 en 18.30 starten. De volwassen crawl- en snelle zwemmers krijgen aparte banen. Bij verhindering kan in overleg gekeken worden of de afstand op een andere avond gezwommen kan worden.

De aller jongste kinderen (vanaf 3 jaar, zonder diploma A) mogen in het instructiebad van 16.00 tot 17.30 uur meedoen met een spetterparcours (vijftien minuten per avond). Zij nemen verplicht een eigen begeleider mee in het water. Deze begeleider is minimaal 15 jaar oud. De begeleiders van de spettervierdaagse nemen gratis deel en moeten ook het water in. Eén begeleider mag twee kinderen begeleiden

Deelname aan de zwemvierdaagse of spettervierdaagse kost bij voorinschrijving € 6,- (tot en met zondag 15 juli) of op de startdag maandag 16 juli € 7,-. Inschrijven in zwembad Den Krieck kan alleen tijdens het vrijzwemmen. Gelieve per pin te betalen. Kijk voor meer informatie op www.denkrieck.nl of op de TV in de hal van het zwembad.

Reageer op dit onderwerp