Hollands Kroon Actueel

Hana Mizuta-Spencer. (Foto: aangeleverd)
Hana Mizuta-Spencer. (Foto: aangeleverd)

The International Holland Music Sessions in de Michaëlskerk Oosterland

OOSTERLAND – In de Michaëlskerk is zondag 5 augustus het derde concert van The International Holland Music Sessions te beluisteren aan Kerkweg 22 in Oosterland. Aanvang 11.00 uur.

De Chinese pianiste Meiru Chen (1995) begon op 5-jarige leeftijd met pianospelen. In China studeerde ze aan het Central Conservatory in Peking bij Jin Zhang en Bo Tong. Momenteel studeert ze bij Phillip Kawin aan de Manhattan School of Music New York. In China won Meiru Eerste prijzen bij de Xinghai cup piano competition en bij de Toyama cup national piano competition.

De Britse violiste Hana Mizuta-Spencer (1997) begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar negende volgde ze lessen bij Yumi Sasaki aan de Primary en Junior Academy (2006-2012). Ze is een gretig kamermusicus en lid van het prijswinnende Mizuta Trio. Ook won ze elke John McAslan viool prijs van de Royal Academy of Music. Deze zomer volgt Hana voor de 2de keer masterclasses bij TIHMS (2017), dit jaar bij professor Pierre Amoyal.

De in Zuid-Korea geboren Nieuw-Zeelandse pianiste Somi Kim studeerde vorig jaar af aan de Royal Academy of Music met het geavanceerde diploma in Performance. Ze ontving de HRH Princess Alice the Duchess of Gloucester’s Prize. Ze is een veelgevraagd kamer-musicus, lied begeleidster en repetitor.

Zie voor meer informatie: www.tihms.com en www.zininoosterland.nl

Reageer op dit onderwerp